Öppettider

tisdag 11-17
onsdag 11-20
torsdag & fredag 11-17
lördag & söndag 11-17
måndagar – stängt
- - - - - - - - - - -
För avikande öppettider se museets öppettider.

MATMEKKA

Asiatisk mat på riktigt

Mekka för matälskare

Mitt inne i Etnografiska museets trädgård, mitt emot Tekniska museet hittar du oss

Mathantverket skapas på ekologiska råvaror som väljs efter säsong. Varje dag serveras nybakat långtidsjäst surdegsbröd, sallad full av hummus och starka tillbehör. Ett mekka för asiatisk mat helt enkelt.

Färgstark mat på museet

Vi samarbetar med gårdar som liksom vi brinner för ren obesprutad mat. Här kan du äta och dricka gott samt njuta av våra egna bakverk bakade på Norra Djurgården i vårt stenugnsbageri.

Just nu på Matmekka

Mexikanst julbord

Upplev genuint mexikanskt julbord! Kom in och värm dig i decemberkvällen med hettan från Mexiko.

Matmekkas onsdagkvällar med det srilankesiska köket

Kom och njut av den autentiska lankesiska maten. Det är de spännande kryddorna som skapar den unika smaken, välj mellan dahl, chickencurry, kottu m.m. Allt tillagas på riktigt av lankesiska kockar med de vassaste smaklökarna. Kom och njut av alla ljuvliga smaker från en kulinarisk paradisö. Middag serveras mellan 16.00 – 19.00.

Konferens på Matmekka & Etnografiska museet

Vi befinner oss på vackra Kungliga Djurgården, endast 15 minuter från Stockholms central, den grönaste platsen för konferens. Spännande museiemiljö i kombination med vacker trädgård ger unika möjligheter. I samband med er konferens på museet erbjuder vi ekologisk frukost, spännande luncher och kaffe med hembakta kakor.